Schuifvliegenramen Op Maat: Alles Wat Je Moet Weten


Ben je op zoek naar de perfecte oplossing om insecten buiten te houden terwijl je toch van frisse lucht en natuurlijk licht kunt genieten? Dan zijn schuifvliegenramen op maat de ideale keuze voor jou! Onze op maat gemaakte schuiframen bieden niet alleen bescherming tegen vervelende insecten, maar voegen ook een stijlvolle en functionele touch toe aan jouw huis. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over schuifvliegenramen op maat, inclusief de voordelen, werking, het kiezen van de juiste ramen en de installatie. Lees verder om meer te weten te komen over deze praktische en elegante raamoplossingen.

Wat zijn schuifvliegenramen op maat?

Onze schuifvliegenramen op maat zijn speciaal ontworpen om insecten buiten te houden, terwijl ze tegelijkertijd gemakkelijk open en dicht kunnen schuiven. Deze vliegenramen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium of kunststof en worden op maat gemaakt om perfect in jouw raamkozijnen te passen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, zodat je ze kunt aanpassen aan de stijl van jouw huis.

schuifvliegenraam op maat

De voordelen van onze schuifvliegenramen op maat

Schuifvliegenramen op maat bieden verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze er natuurlijk voor dat insecten zoals vliegen, muggen en wespen buiten blijven, zodat je kunt genieten van een insectenvrije leefomgeving. Daarnaast laten schuifvliegenramen nog steeds frisse lucht binnen en laten ze natuurlijk licht binnenstromen, waardoor je een gezonde en aangename leefomgeving creëert.

 • Alle profielen zijn in verstek gezaagd en de hoeken worden geperst
 • Ook in onze schuifvliegenramen kan “petscreen” worden voorzien, en bestaat ook de mogelijkheid om onderaan een hoekpaneel te voorzien met een kat- of hondenluik
 • Dun model beschikbaar voor combinatie met rolluik
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren (ook structuurlakken!)


Hoe werken schuifvliegenramen?

De werking van schuifvliegenramen is eenvoudig en efficiënt. Ze zijn voorzien van een glijdend railsysteem waarmee je ze soepel kunt openen en sluiten. De ramen zijn uitgerust met gaas dat insecten buiten houdt, maar toch luchtcirculatie mogelijk maakt. Het gaas is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en weerbestendig zijn. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp kunnen schuifvliegenramen gemakkelijk naar links of rechts worden geschoven om jouw huis te beschermen tegen insecten, terwijl je nog steeds van het buitenleven kunt genieten.

Ons unieke “ophangsysteem” zorgt voor een uiterst soepele en geruisloze bediening, aangezien het schuifvliegenraam gedragen wordt. Al onze schuifvliegenramen zijn steeds afgewerkt met de nodige borstels en stootrubbers of eindstoppen, voor een zorgeloos gebruik. Door onze grote variëteit in geleidingsprofielen, kan voor elk type schuifraam een schuifvliegenraam worden voorzien.


Het kiezen van de juiste schuifvliegenramen voor jouw huis

Wanneer je schuifvliegenramen op maat wilt aanschaffen, zijn er verschillende overwegingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste afmetingen van jouw raamkozijnen te bepalen, zodat de ramen perfect passen. Meet zorgvuldig de breedte, hoogte en diepte van jouw raamkozijnen op om ervoor te zorgen dat de op maat gemaakte schuifvliegenramen naadloos in jouw huis passen.

Naast de afmetingen en het materiaal zijn er nog andere belangrijke aspecten om te overwegen bij het kiezen van schuifvliegenramen op maat. Een van deze aspecten is de keuze tussen een vast raam of een raam met een opening. Een vast raam biedt maximale bescherming tegen insecten en stof, terwijl een raam met een opening zorgt voor ventilatie en gemakkelijke toegang tot de buitenlucht.


Overwegingen bij het kiezen van schuifvliegenramen

Naast de afmetingen zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van schuifvliegenramen op maat. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de ramen. Aluminium schuifvliegenramen zijn duurzaam en roestbestendig, terwijl kunststof ramen gemakkelijk te onderhouden zijn en niet roesten. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften, budget en stijlvoorkeuren.

Daarnaast zijn er verschillende stijlen van schuifvliegenramen beschikbaar, zoals enkele schuiframen, dubbele schuiframen of schuiframen met een hordeur. Denk na over de indeling van jouw huis en bepaal welk type schuifvliegenraam het meest praktisch is voor elke specifieke ruimte. Het is ook mogelijk om schuifvliegenramen te personaliseren met extra opties zoals een versterkte constructie, extra sloten of een kleur die bij jouw interieur past.

Als je een meer traditionele uitstraling wilt creëren, kun je kiezen voor houten schuifvliegenramen. Houten ramen voegen warmte en karakter toe aan jouw huis, maar vereisen wel regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Overweeg ook de energie-efficiëntie van de ramen, aangezien goed geïsoleerde schuifvliegenramen kunnen helpen om de energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verbeteren.


Het installatieproces van onze schuifvliegenramen

 1. U maakt een afspraak
  Laat je gegevens achter onderaan deze pagina of neem rechtstreeks contact met ons op. Via het contactformulier kan je ook steeds foto’s uploaden.
 2. Wij komen een opmeting voldoen
  Op het afgesproken tijdstip komen wij bij je langs om de ramen en/of deuren op te meten waar je insectenwering wenst. Samen met jou bekijken wij de mogelijke opties en via onze kleurenkaart kies je de kleur die perfect past bij jouw profielen.
 3. Productie
  Je kan bij opmeting onmiddellijk beslissen om de bestelling te plaatsen of nadien  via e-mail bevestigen. Wij leveren en plaatsen steeds binnen de 4-6 weken, ongeacht het type of aantal! Enkel tijdens de drukke zomermaanden kan een langere levertijd van toepassing zijn.
 4. Installatie en levering
  Wij contacteren je  1 à 2 weken op voorhand om de plaatsing in te plannen.
  Wij plaatsen jouw schuifvliegenramen en werken alles tot in de puntjes af.
 5. Insectenvrij
  Jouw woning, appartement of kantoor is nu insectenvrij en je kan met een gerust hart van het mooie weer genieten!

 

schuifvliegendeur


Antwoorden op veelgestelde vragen

Zijn schuifvliegenramen geschikt voor alle raamkozijnen?

Ja, schuifvliegenramen op maat worden speciaal gemaakt om perfect in jouw raamkozijnen te passen, ongeacht de afmetingen of vorm.

Zijn schuifvliegenramen gemakkelijk te onderhouden?

Ja, schuifvliegenramen zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Regelmatig reinigen en inspecteren helpt om ze in goede staat te houden.

Zijn schuifvliegenramen geschikt voor alle soorten insecten?

Ja, schuifvliegenramen zijn effectief tegen de meeste soorten vliegende insecten, waaronder vliegen, muggen en wespen.

Kan er een dierenluik in de schuifvliegenramen?

Ja, in alle schuifvliegenramen kunnen we een petscreen voorzien en kunnen we onderaan ruimte voorzien voor een honden-of kattenluik.

Kan ik het schuifvliegenraam verwijderen in de wintermaanden?

Jazeker, deze is weg te halen door het losschroeven van 2 veiligheidsschroefjes. 

 

Concluderend, schuifvliegenramen op maat zijn een praktische en elegante oplossing om insecten buiten te houden terwijl je toch van frisse lucht kunt genieten. Ze bieden vele voordelen, zoals bescherming tegen insecten, behoud van luchtcirculatie en een stijlvolle uitstraling. Door zorgvuldig de juiste vliegenramen te kiezen, kun je langdurig genieten van deze functionele raamoplossing. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Meer info? Contacteer Sven van
Antwerpse Vliegenramen

Wie is Antwerpse Vliegenramen?

Antwerpse Vliegenramen (een zusterbedrijf van Gentse Vliegenramen en Gentse Raamdecoratie) is opgericht om iedereen de mogelijkheid te geven om hoge-kwaliteits vliegenramen aan te schaffen aan eerlijke prijzen.

Al onze producten bestaan uit duurzame aluminium componenten en worden in België vervaardigd.

Onze zaakvoerder Sven Lens – zelf afkomstig uit Edegem – staat erop dat ter plaatse een offerte wordt opgesteld rechtstreeks uit onze catalogus zodat u steeds zeker bent dat u de juiste prijs betaalt.Zoek inspiratie in onze vliegenramengids!

X