Reinigingstips voor Vliegenramen en -deuren voor de Lente


Met de lente in aantocht is het tijd om je huis klaar te maken voor het warmere weer en dat betekent ook het schoonmaken van je vliegenramen, vliegendeuren en horren. Hier zijn enkele snelle tips en fundamentele reinigingsmethoden om ervoor te zorgen dat ze fris en schoon blijven.

vliegenramen reinigen

vliegendeur en vliegenraam reinigen

Snel Schoonmaken:

Gebruik een zachte stofzuigerkop om stof en vuil van het gaas te verwijderen.

 4 tips voor een grondige reiniging van je vliegenramen, – deuren en -gaas:

  1. Verwijder de vliegenramen en -deuren en neem ze mee naar de douche of buiten in de tuin voor een grondige reiniging.
  2. Spoel het gaas grondig af met een douchekop of tuinslang om vuil en stof te verwijderen, zowel aan de voor- als achterzijde.
  3. Als het gaas plakkerig is, gebruik dan een zacht reinigingsmiddel zoals groene zeep. Gebruik een doekje of zachte borstel om beide zijden voorzichtig schoon te maken, waarbij je ervoor zorgt dat het gaas niet beschadigd raakt.
  4. Spoel de vliegenramen en -deuren opnieuw grondig af met water om alle zeepresten te verwijderen en laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst.

Speciale Aandacht voor Vastzittende Vliegenramen:

  1. Als je vliegenraam of -deur vastzit, gebruik dan een zacht opzetborsteltje voor je stofzuiger om vuil te verwijderen.
  2. Als een vochtig doekje niet voldoende is, maak dan een sopje met groene zeep en gebruik een natte microvezeldoek om het grondig schoon te maken.
  3. Spoel alle zeepresten weg en droog het raam of de deur met een schone, droge doek.

Door regelmatig je vliegenramen en -deuren schoon te maken, houd je ze niet alleen vrij van vuil en stof, maar verleng je ook hun levensduur en zorg je voor een frisse en gezonde omgeving in je huis.Meer info? Contacteer Sven van
Antwerpse Vliegenramen

Wie is Antwerpse Vliegenramen?

Antwerpse Vliegenramen (een zusterbedrijf van Gentse Vliegenramen en Gentse Raamdecoratie) is opgericht om iedereen de mogelijkheid te geven om hoge-kwaliteits vliegenramen aan te schaffen aan eerlijke prijzen.

Al onze producten bestaan uit duurzame aluminium componenten en worden in België vervaardigd.

Onze zaakvoerder Sven Lens – zelf afkomstig uit Edegem – staat erop dat ter plaatse een offerte wordt opgesteld rechtstreeks uit onze catalogus zodat u steeds zeker bent dat u de juiste prijs betaalt.Zoek inspiratie in onze vliegenramengids!

X